Hei! Her er en oppskrift på Oreokake uten egg. Jeg er selv allergisk mot egg, så denne kake passer helt perfekt for deg med eggeallergi, i og med at denne kaken er helt eggefri. I tillegg smaker det helt utrolig godt og er lett og lange. Den er litt mektig, så jeg anbefaler å spise vaniljeis ved siden av, sånn at den ikke blir for mektig.
Oppskrift på oreokake uten egg:
Ingeridienser:
3 pk med oreo kjeks
100 g smeltet smør
1 pk philadelphiaost(eller 2 med kremost naturell)
2,5 dl melis
1 boks med kremfløte
2,5 spiseskjeer sukker
1 pose sjokolademousse Toro
3 dl melk til moussen
100 g smeltet smør
1 pk philadelphiaost(eller 2 med kremost naturell)
2,5 dl melis
1 boks med kremfløte
2,5 spiseskjeer sukker
1 pose sjokolademousse Toro
3 dl melk til moussen
Fremgangsmåte:
1. 1/4 del av oreo kjeksene legges for seg selv i seg i en skål og brekkes opp i småbiter.
2. Ta restene av kjeksen og putt i en plastikkpose, og smuldre de opp til veldig små biter! (dette skal brukes til kakebunnen)
3. Smelt smøret, og hell det over kakesmulene i en bolle og bland det godt til det kan smøres ut i en form. Bruk en 24 cm rund form.
4. Mix kremosten med melis, bruk mixer så det blir en luftig og kremete masse.
5. Mix krem med sukker, og bruk ca halvparten av den stivpiskete kremen til å røre forsiktig inn i den ferdige ostemassen. Sett til side den andre halvparten av kremen (det skal brukes senere, på toppen av kaken) Smør massen over kakebunnen og legg oppi halvparten av kakebitene du har satt til side. Sett kaken i kjøleskap 30 minutter.
6. Mix opp sjokolademoussen slik det er beskrevet på pakningen.
Rør inn de siste kakebitene i moussen. Smør massen over kaken og sett i kjøleskap ytterligere 1 time.
7. Legg et lag med krem på toppen til slutt, og pynt eventuelt med flere kakesmuler eller lag et mønster med vanlig sjokoladesaus!
La kaken stå avkjølt ytterligere noen timer, og aller best blir den om den får stå nesten ett døgn før man skjærer rundt kanten og løsner formen og spiser! Serveres gjerne sammen med is.
1. 1/4 del av oreo kjeksene legges for seg selv i seg i en skål og brekkes opp i småbiter.
2. Ta restene av kjeksen og putt i en plastikkpose, og smuldre de opp til veldig små biter! (dette skal brukes til kakebunnen)
3. Smelt smøret, og hell det over kakesmulene i en bolle og bland det godt til det kan smøres ut i en form. Bruk en 24 cm rund form.
4. Mix kremosten med melis, bruk mixer så det blir en luftig og kremete masse.
5. Mix krem med sukker, og bruk ca halvparten av den stivpiskete kremen til å røre forsiktig inn i den ferdige ostemassen. Sett til side den andre halvparten av kremen (det skal brukes senere, på toppen av kaken) Smør massen over kakebunnen og legg oppi halvparten av kakebitene du har satt til side. Sett kaken i kjøleskap 30 minutter.
6. Mix opp sjokolademoussen slik det er beskrevet på pakningen.
Rør inn de siste kakebitene i moussen. Smør massen over kaken og sett i kjøleskap ytterligere 1 time.
7. Legg et lag med krem på toppen til slutt, og pynt eventuelt med flere kakesmuler eller lag et mønster med vanlig sjokoladesaus!
La kaken stå avkjølt ytterligere noen timer, og aller best blir den om den får stå nesten ett døgn før man skjærer rundt kanten og løsner formen og spiser! Serveres gjerne sammen med is.
Håper det smaker!
(bilde koommer senere)
Kommentarer